Karel Čapek wikipedie, horoscope, astrology, instagram

Karel Čapek

Pohlaví:
Muž
Narození:
9.1. 1890 - 01:42h
Místo:
Hradec Kralove
Země:
Věk:
† 48 let
  • Slunce: Kozoroh
  • Luna:    Lev
  • ASC:     Štír
  • Životní číslo: 1
  • Partnerská shoda
Úmrtí:
Povolání:
dramatik, spisovatel, překladatel, novinář, fotograf, filosof

Karel Čapek - Horoskop, Spisovatelská filmografie

Datum narození a čas (místní čas):
9.1.1890 - 01:42  ( LMT )
Greenwichský střední čas (GMT/UTC):
9.1.1890 - 00:39  (-1:03h)
CZ, Hradec Kralove:
50°13' s.š., 15°50' v.d.
Systém domů:
Placidus
Zvětšit horoskop Zvětšit horoskop | Tradiční astrologie »
Zvětšit horoskop Zvětšit horoskop
(Karel Čapek 2017, 2018 - Wikipedie info)
O tvarech horoskopů | Zvětšit horoskop Zvětšit horoskop | Životopis na Wikipedie 2018
Karel Čapek
datum narození 9.1.1890
(dramatik, spisovatel, překladatel, novinář, fotograf, filosof, instagram)

Karel Čapek - Spisovatelská filmografie z ČSFD.cz

(Kliknutím na ROK u filmu se zobrazí tranzitní horoskop osobnosti pro vybraný rok)

Karel Čapek - Scenáristická filmografie z ČSFD.cz

(Kliknutím na ROK u filmu se zobrazí tranzitní horoskop osobnosti pro vybraný rok)

Karel Čapek - Herecká filmografie z ČSFD.cz

(Kliknutím na ROK u filmu se zobrazí tranzitní horoskop osobnosti pro vybraný rok)
Karel Čapek - Knihy
2014 - Tři hry: Loupežník, RUR, Bílá nemoc
2014 - Povídky z jedné a druhé kapsy
2013 - O veselém konduktérovi a další z novinových článků let dvacátých a třicátých
2013 - Krakatit / Továrna na absolutno
2013 - Dramata
2013 - Dášeňka čili život štěněte
2012 - Vianočná kniha
2012 - Nejen povídky
2012 - Hovory s T. G. Masarykem / Kniha apokryfů / O věcech obecných čili Zóon politikon
2011 - Továrna na absolutno / Hordubal / Povětroň / Obyčejný život / Život a dílo skladatele Foltýna / Italské listy / Anglické
2011 - Cestopisné fejetony
2010 - Vojáku Vladimíre
2010 - Jak se co dělá
2009 - Válka s mloky / Krakatit / Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy / Bajky a podpovídky / Proč nejsem komunistou
2009 - Případ továrny na absolutno
2005 - Lásky hra osudná, Adam Stvořitel
2005 - Krakatit / Povídky z jedné a z druhé kapsy
2003 - O demokracii, novinách a českých poměrech
2003 - Myšlenky významných osobností - Karel Čapek
2001 - Hovory s Antonínem Švehlou
2000 - Případ dra Mejzlíka
2000 - Podpovídky
1999 - Svatý Václav
1998 - Válka s mloky / Továrna na Absolutno
1996 - Věštkyně a jasnovidec aneb Na prahu záhad
1994 - Repoetitorium
1994 - Dramata: Loupežník, R.U.R., Věc Makropulos, Bílá nemoc, Matka
1993 - Spisy. Básnické počátky - překlady
1993 - Korespondence II
1993 - Korespondence I
1993 - Když bolí zuby
1992 - Nové hovory s T. G. Masarykem
1992 - Automobilové povídky
1990 - Proč nejsem komunistou
1989 - Spisy: První parta / Život a dílo skladatele Foltýna
1989 - Magazín Komety I.
1989 - Karel Čapek fotografuje...
1989 - Filmová libreta
1988 - Spisy: Od člověka k člověku I
1988 - Od člověka k člověku II
1987 - Obrázky z domova
1987 - Cesty k přátelství
1986 - O umění a kultuře III
1985 - O umění a kultuře II
1985 - O divadle a tak podobně
1984 - Věčné dobrodružství
1984 - Spisy: Marsyas / Jak se co dělá
1984 - O umění a kultuře I
1983 - Spisy: Zahradníkův rok / Měl jsem psa a kočku / Kalendář
1983 - Deset z národního
1982 - Ze společné tvorby
1982 - Továrna na Absolutno / Krakatit
1982 - Chvála řeči české
1980 - Věře Hrůzové: dopisy ze zásuvky
1980 - Příběhy o lidech a zvířatech
1980 - Cestopisy II.
1980 - Cestopisy I.
1979 - Pozdravy
1978 - Listy Anielce
1977 - Slovo má spravedlnost
1977 - Skandální aféra Josefa Holouška / Podivuhodné sny redaktora Koubka
1975 - Drobty pod stolem doby
1974 - Kniha apokryfů, Život a dílo skladatele Foltýna
1973 - Jak se co dělá / Sloupky
1971 - Nový špalíček českých pohádek
1971 - Listy Olze
1970 - Pudlenka aneb měl jsem psa a kočku
1970 - Místo pro Jonathana!
1969 - V zajetí slov
1969 - Čtení o TGM
1968 - Divadelníkem proti své vůli
1967 - Továrna na Absolutno - divadelní hra
1966 - Na břehu dnů
1966 - Jak vzniká divadelní hra, Jak se dělá film
1965 - Kapesní povídky
1964 - Deset českých novel
1962 - Tajemné kroky
1960 - Jak se co dělá / O lidech
1960 - Italské listy / Anglické listy / Výlet do Španěl / Obrázky z Holandska
1959 - Poznámky o tvorbě
1959 - Lásky hra osudná / Ze života hmyzu / Adam Stvořitel
1959 - Hry - Lásky hra osudná, Ze života hmyzu, Adam stvořitel
1958 - R. U. R. / Bílá nemoc / Matka
1957 - Sloupkový ambit
1957 - Krakonošova zahrada, Zářivé hlubiny, Juvenilie
1957 - Devätoro rozprávok
1956 - Hry
1955 - Vesele o lidech
1955 - Povídky a drobné prózy
1954 - Pohádky Karla Čapka
1953 - Obrázky z domova
1947 - Ratolest a vavřín
1947 - Masaryk ve fotografii
1946 - Vzrušené tance
1946 - Sedm rozhlásků
1946 - Bajky a podpovídky
1941 - O knihách a čtenářích
1940 - Výlet do Španěl
1940 - Kalendář
1939 - Život a dílo skladatele Foltýna
1939 - Měl jsem psa a kočku
1938 - Matka
1937 - První parta
1937 - Jak se dělají noviny
1937 - Cesta devíti hodin
1937 - Bílá nemoc
1936 - Válka s mloky
1936 - Válka s mloky
1936 - Válka s mloky
1936 - Cesta na sever
1935 - Kalendář / Zahradníkův rok
1935 - Hovory s T. G. Masarykem
1935 - Hovory s T. G. Masarykem
1934 - Povětroň
1934 - Obyčejný život
1933 - Hordubal
1933 - Dášeňka čili Život štěněte
1932 - Obrázky z Holandska
1932 - O věcech obecných čili Zóon politikon
1932 - Kniha apokryfů
1932 - Hordubal / Povětroň / Obyčejný život
1932 - Devatero pohádek
1931 - Marsyas čili Na okraj literatury
1930 - Výlet do Španěl
1929 - Zahradníkův rok
1929 - Věci kolem nás
1929 - U Otokara Březiny
1929 - Továrna na Absolutno / Zářivé hlubiny / Boží muka
1929 - Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy
1929 - Povídky z jedné kapsy
1929 - Povídky z druhé kapsy
1929 - Cesty Evropou
1928 - Boží muka / Trapné povídky
1927 - Dva články
1927 - Adam stvořitel
1926 - Trapné povídky
1925 - O nejbližších věcech
1925 - Jak vzniká divadelní hra a průvodce po zákulisí
1924 - Krakatit
1924 - Anglické listy
1923 - Italské listy
1922 - Věc Makropulos
1922 - Továrna na Absolutno
1921 - Ze života hmyzu
1920 - R.U.R.
1920 - Loupežník
1920 - Kritika slov
1920 - Francouzská poezie nové doby
1918 - Pragmatismus čili filosofie praktického života
1918 - Krakonošova zahrada
1917 - Boží muka
1916 - Zářivé hlubiny
1911 - Lásky hra osudná

ASTROLOGIE
Kozoroh

Kozoroh (Země)

Slunce - Znamení zvěrokruhu
Znamení Kozoroha je ovládáno planetou Saturn, která dává lidem narozeným v tomto znamení klid, trpělivost, vytrvalost a ctižádost. Tito lidé jsou schopni vynaložit maximum úsilí na práci, kterou si zvolili, nebo která jim byla zadána.

Luna ve Lvu

Luna ve Lvu

Luna (Měsíc)
Bezpeční se cítíte ve chvílích, kdy dokážete na druhé udělat dojem a získáte chválu a obdiv. Přesto, když se dostanete do středu zájmu, můžete se ocitnout v rozpacích. Pravděpodobně toužíte po penězích a společenském postavení, a máte silnou schopnost toho dosáhnout.

Ascendent ve Štíru

Ascendent ve Štíru

Ascendent / Descendent
Lidé s Ascendentem ve znamení Štíra potřebují v životě bojovat proti nějaké temné nebo ničivé síle. U někoho se tato síla může projevit i z vlastního nitra jako žárlivost, závist nebo touha po moci. To, co je v duši temné a zasuté je třeba vynést na světlo. Třeba to promítnout do uměleckého díla.

HOROSKOPY

Jedle

Jedle

Keltský horoskop
Jedle charakterizuje lidi velmi pracovité a nadané, obdařené jakousi chladnou krásou a důstojností. Dokáží se s originalitou sobě vlastní pustit do jakékoliv práce či problému a většinou své úsilí dovedou do úspěšného konce.

NUMEROLOGIE
9

9. den - Uvážlivost

Numerologie - den narození
Tato osoba má velkou citlivost a je spolehlivá. Pravdu řekne až po důkladném promyšlení. Skrývá se v ní víc, než je vidět. Má schopnost akceptovat se taková, jaká je. Chce být zachraňovatelem.

1

Životní číslo - 1

Numerologie - životní číslo
Má sklon k vůdcovství. Má odvahu a inspiraci. Je aktivní a tvůrčí. Přednost dává individuálnímu úspěchu. Schopnost prosadit se vlastní iniciativou a vůli uspět. Je třeba více času věnovat druhým. Je dobré ji chválit.


Numerologický rozbor - Datum narození - 9.1.1890 Narozeniny
Souhrnný rozbor ukáže pouze postupně rozepsaný den narození, životní číslo, plné a prázdné roviny, jednotlivá čísla v mřížce a osobní roční vibraci. Nelze od něj očekávat, že se bude rovnat výkladu zkušeného numerologa.
Den narození:

Výpočet osobního horoskopu
Den narození - GMT

Čas - GMT

:
Systém domů


Zeměpisná šířka:

° '
Zeměpisná délka:

° '



Tranzitní horoskop (Tranzity)

Tranzity pro datum:
 - 

Solární horoskop (Solár)

Solár pro:
Rok
Zeměpisná šířka:

° '
Zeměpisná délka:

° '


Sekundární direkce - Progrese

Progrese pro datum:

Karel Čapek 2018 - Životopis na Wikipedii, Wiki, Věk, Narozeniny, Instagram

Karel Čapek - dramatik, spisovatel, překladatel, novinář, fotograf, filosof

se narodil 9.1.1890 ve městě Hradec Kralove
Podrobnější životopis a instagram osobnosti je na Wikipedia - Karel Čapek

Dnes se narodili
Spojené státy Geena Davis
(*1956) herečka

Španělsko Plácido Domingo
(*1941) světoznámý operní pěvec a dirigent

Francie Christian Dior
(*1905) francouzský módní návrhář

Spojené státy Richard Winters
(*1918) voják, velitel roty E - Easy Company za 2. světové války

Mosambik Eusébio
(*1942) proslulý portugalský fotbalista


Karel Čapek
Planety ve znamení a domě:
SlunceSlunce:
Kozoroh
18°45’
3
 
LunaLuna:
Lev
18°59’
10
 
MerkurMerkur:
Vodnář
6°31’
3
 
VenušeVenuše:
Kozoroh
9°01’
3
 
MarsMars:
Štír
4°28’
1
 
JupiterJupiter:
Kozoroh
19°42’
3
 
SaturnSaturn:
Panna
3°19’
10
R
UranUran:
Váhy
26°29’
12
 
NeptunNeptun:
Blíženci
2°03’
8
R
PlutoPluto:
Blíženci
5°13’
8
R
S.UzelS.Uzel:
Rak
2°06’
8
R
Černá LunaLilith:
Rak
18°21’
9
 
CheirónCheirón:
Rak
19°14’
9
R
PF - Bod štěstíB.Štěstí:
Beran
1°14’
5
Domy:
Štír
1°28’
Býk
1°28’
2:
Štír
29°04’
8:
Býk
29°04’
3:
Kozoroh
3°21’
9:
Rak
3°21’
Vodnář
11°37’
Lev
11°37’
5:
Ryby
15°15’
Panna
15°15’
6:
Beran
11°23’
Váhy
11°23’
Zastoupení živlů:
4xOheňOheň
5xZeměZemě
4xVzduchVzduch
4xVodaVoda
Midpoint:
ASC/MC:
Panna
21°33’
11
Slun./Luna:
Štír
3°52’
1


Zítra slaví narozeniny
Velká Británie John Hurt
(*1940) herec

Spojené státy Balthazar Getty
(*1975) herec

Spojené státy Linda Blair
(*1959) herečka

Spojené státy Jim Jarmusch
(*1953) režisér, scénárista, herec

Austrálie Michael Hutchence
(*1960) herec, hudebník, zpěvák skupiny INXS


Výročí úmrtí dnes mají
Česká republika Dana Medřická
(*1920 - 1983) herečka

Spojené státy Peggy Lee
(*1920 - 2002) herečka, zpěvačka

Rusko Vladimir Iljič Lenin
(*1870 - 1924) politik, spisovatel

Indie George Orwell
(*1903 - 1950) spisovatel, esejista, satirik, antikomunista

Rakousko Božena Němcová
(*1820 - 1862) spisovatelka, zakladatelka novodobé české prózy



Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2018
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »